Anna Hage- 30 år av tystnad

Boken handlar om mordet på Olof Palme. Man får inte reda på någonting. Det känns främst som att hon vill tjäna pengar på boken och en familjs sorg. Boken är dåligt skriven. Hade förväntat mig mer.

30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme

Personer:

Jag (Hon) Anna?
Janne- Annas exman
Barn son-
Barn dotter- Isabelle
Karin- barndomsvän
Göte- Karins pappa
Karins mamma
Åke- barndomsvän?
Bettan- barndomsvän?
Ung kille- vittne
Polis Näslund- förhörsledare 1986
Ambulans
Taxibil, taxichaufför Anders
Ingrid- KBT-terapeut
Vänner
Mördaren
Christer Efternamn?

Handling:

1986. Jag (Hon) (Anna då 17 år) och Karin skulle på bio. Vi kom försent. Vi åkte bil med Bettan och Åke. Åke körde. Bilen hade stannat på Sveavägen. Jag såg två män och en kvinna. En man faller död. Den andra mannen sticker från platsen. Anna försöker rädda mannen som blivit skjuten. Hon tror att det är en uppgörelse. Kvinnan, Olof Palmes fru försöker ta bort Anna. Anna utför HLR. När polisen och ambulansen kommit, lånar Anna en telefon av en taxichaufför och ringer sin bror. Jag är täckt av statsministerns blod. Poliserna avvisar henne. Hon vill åka hem och duscha.

1986 första polisförhöret. Anna och Karin blir förhörda. De behandlas som snattare. Anna förhörs av Näslund. Anna såg inte att mannen blev skjuten. Anna kan inte lämna något signalement på gärningsmannen. Polisen verkar vilja bli färdig snabbt. När det läses upp är det många bitar som inte lästs upp. Polismannen har valt att inte skriva ner allt. Flickorna varnas av poliserna att säga till media att de inte sett gärningsmannen, eftersom mördaren fortfarande är fri.

Media ringer och Anna och Karin erbjuds att vara med i tv. Aktuellt sändning i tv.

Mars 2016, jagad av mardrömmar, första träffen med Ingrid. Anna börjar gå hos en KBT-terapeut. Det verkar inte vara den första psykologen hon har gått till. Anna är arbetslös och skild. Anna bor med sin 20-åriga son. Hon har också en dotter. Anna har problem med anställningsintervjuer för hon gillar inte att bli granskad och kontrollerad.

Jag (Hon) (Anna) berättar om sin skilsmässa. Hon hade varit gift i 30 år. Nu hade hon förlorat tryggheten. Hon gillade inte att vara ensam.

April 2016, nytt besök hos Ingrid. Anna berättar om polisförhöret, att hon sov hos Karin, hur media spred bilder på henne och hur hon inte blev omhändertagen.

Läs fortsättning själv.

Kommentarer